O nama

Arcadia wellness park namijenjen je ljudima koji žude za osamom, spokojem, mirom i tišinom.

Nudimo wellness boravke te smještaj s četiri zvjezdice sa sadržajima za odmor i opuštanje: rekreaciju, kreaciju i edukaciju.

Wellness sadržaji podrazumijevaju vrhunsku medicinsku masažu, finsku saunu sa saunskim bazenom, jacuzzi, slanu sobu te glazbenu terapiju.

Rekreativne aktivnosti možete ispuniti šetnjom obližnjim šumskim šetnicama i trim-stazama, boćanjem na uređenom igralištu, badmintonom, vožnjom biciklima do mlina na rijeci Muri i drugim oblicima lagane i opuštajuće rekreacije.

Kreativni sadržaji zastupljeni su crtanjem na štafelaju, modeliranjem u glini te mogućnošću osmišljavanja originalnih kreativnih aktivnosti, ovisno o osobnim sklonostima.

Edukativnu znatiželju ispunit ćete obilaskom terapijske Filozofske šetnice – Atenske škole. Ona će vas na vrlo promišljen način uvesti u zanimljiv misaoni svijet antičke Grčke i Rima, potičući u vama prirođenu potrebu za dubljim promišljanjem i preispitivanjem samoga sebe.

Stanište zaštićene vrste leptira

Park se nalazi u briježnom dijelu Međimurja unutar Spomenika prirode Bedekovićeve grabe, staništa zaštićenih vrsta leptira – velikog livadnog plavca (Maculinea teleius) i zagasitog livadnog plavca (Maculinea nausithous).

Riječ je o kritično ugroženim vrstama danjih leptira zaštićenih Zakonom o zaštiti prirode. Nalaze se na IUCN-ovom popisu ugroženih životinja svijeta, na Europskoj crvenoj listi ugroženih danjih leptira te na Crvenom popisu danjih leptira Hrvatske.

Logotip Arcadia wellness parka stilizirani je prikaz tih leptira.